Frågor och svar

Hur lång är leveranstiden?
Varorna skickas  inom 1-3 arbetsdagar.Med Schenker, leverans kommer till ett ombud nära din adress.Uppger du mobilnr så får du ett avisering när leveransen är klar att hämta.


Vad kostar frakten?
ALLTID FRAKTFRITT

Kan jag ändra/avbeställa en order?
För att erbjuda snabbare leveranser går din order iväg direkt till lagret för hantering, därför är det tyvärr inte möjligt att annullera din order eller göra ändringar i efterhand.

Jag har inte fått någon orderbekräftelse?
Var alltid noga med att kontrollera så att din e-postadress är korrekt, detta är den vanligaste orsaken till utebliven orderbekräftelse. Det kan även vara att din e-postleverantör har ett SPAM-filter som blockerar vissa mail.

Kan jag returnera eller byta en vara?
Ja! Som kund har du alltid 30 dagars returrätt och öppet köp hos tirapunji.com, vi följer distanshandelslagen. Bifoga alltid originalförpackningar och eventuella märkes-tags. Skriv returadressen tydligt på returpåsen.  Vid byten och reklamationer bjuder vi på returportot. OBS! Det är du som kund som har det ekonomiska ansvaret för att din retur kommer fram till oss. Så vill du kunna spåra din retur så rekomenderar vi dig att skicka den rekat, kolla med postensserviceställe där du bor hur du gör detta.

Returadress:
Jabolaget AB
Helgövägen 35
352 50 Växjö

Var är min beställning?
Har du inte fått din beställning inom 1-3 dagar, då har du förmodligen fått ett meddelande om eventuella förseningar. Om du inte mottagit din beställning inom 7 arbetsdagar efter att du fått leveransmeddelandet från oss så ber vi dig höra av dig till vår kundtjänst så att vi kan kolla på vad som skett.

Skickar ni till andra länder än Sverige?
För tillfället levererar vi till Sverige, Danmark, Finland och Norge. Vi planerar för att kunna leverera till övriga Europa.


Varför måste ni ha mitt personnummer VID FAKTURAKÖP?
Klarna tar alltid kreditupplysning vid fakturaköp, kostnad för oss är 30 kr. Alla uppgifter som lämnas till oss eller som vi får del av när du besöker vår sajt kommer att behandlas av tirapunji.com i egenskap av personuppgiftsansvarig. Informationen kommer att användas i syftet att vi vid köp ska kunna fullgöra våra åtaganden mot dig. Ingen annan än enbart tirapunji.com+Klarna kommer att ta del av dessa uppgifter.


Om jag inte är nöjd?
Klagomål? Hjälp oss bli bättre! Om du har ett klagomål eller bara vill ge förslag för att hjälpa oss att bli bättre så är du välkommen att kontakta oss. Det kan hända att det uppstår ett missförstånd eller andra oklarheter, men då räcker det oftast med ett telefonsamtal.

För att komma i kontakt med en ansvarig representant för tirapunji.com gällande dessa frågor, kan du maila Göran på goran@jabolagetab.se eller ringa 0470-74 24 70.

Är du ändå inte nöjd kan du kontakta Allmänna Reklamationsnämnden http://www.arn.se, eller konsumentrådgivaren i din kommun.

Vi håller på med ett skolarbete, kan vi ställa ett par frågor?
Vi på tirapunji.com tar gärna emot frågor om ni håller på med ett skolarbete om ni vill göra praktik eller liknande. Vi hoppas att på detta sätt tillgodo se både er och oss själva med mer kunskap. Ni kan skicka era frågor och andra meddelanden via vår hemsida så vidarebefordrar vi till rätt person inom företaget!

Får jag någon bekräftelse på att jag gjort ett köp oss er?
Ja, så snart du gjort en beställning så skickas en orderbekräftelse till den e-postadressen som du angivit.